HER ŞEY ÇİFTÇİLERİMİZ İLE BAŞLADI
Kaynağımız
İlk olarak Etiyopya / Hawassa’da bulunan bir çiftlikle başladık. Şu anda ise Kenya, Yeni Zelanda, Meksika, Sri Lanka, Filipinler, Avustralya ve Gana'daki çiftçilerle çalışmaktan dolayı çok gururlu ve mutluyuz.
Bu özel iş birliğimizde önem arz eden en ufak detayları dikkate almaktayız.
Hindistan Cevizlerimizi Nasıl Topluyoruz
Toplama işlemi bazen 30 metre uzunluğundaki ağaçlara tırmanarak bazende ucunda kama benzeri bir bıçağı bulunan bamboo ağacından yapılmış uzun sopalar yardımıyla kesip yere düşürerek yapılmaktadır. Aslında nasıl toplandığı çok önemli olmamakla beraber asıl önemli şey ise sihirli olan bu meyvenin sizin yakınınızdaki marketinize getirmek icin çiftçilerimizi ne kadar itina ve özveri ile çok profesyonel çalışmasıdır.
Avokadolarımız
Avokado yağı yediğimiz meyvenin kendisinden kabuğu soyulup ve çekirdeği çıkarıldıktan sonra pres işlemi yapılarak elde edilmektedir. Yılda1,6 milyon elle hasat edilen avokado kullanıyoruz. yağı çok yüksek yanma noktasına sahiptir(480F). Yanma noktası yağın toksikleşmeye başladığı ısı derecesidir. Bu ise düşük ısılarda yanmanın ve serbest radikal salınımın olmaması anlamına gelmektedir.
Makedamya Fındığımız
Avustralya’ya özgü olan bu fındık bu kıtanın yerlileri olan aborijinlerin beslenme kültüründe binlerce yıldır önemli bir yer tutmaktadır. Dünyanın en pahalı fındığı olan bu egzotik fındık protein açısından çok zengindir ve muhteşem bir lezzete sahiptir. Oldukça yağlıdır ve yoğun tereyağlı bir tada sahiptir. Örnegin omega 7 dünyada sadece bu fındığın yağında bulunmaktadır. Kozmetik olarak çok yönlü kullanım alanlarına sahip olup ve besin değeri açısından da çok zengindir.