Malzemeler:
1 paket Kakaolu bisküvi
1 çay bardağı yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
Üst ganaj
1 paket krema
2 paket çikolata
1 portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Karamel için
4 yemek kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (katı şekilde)
3 yemek kaşığı krema
Tarif:
18 cmlik bir tart kalıbı için öncelikle; bisküvi, yulaf ezmesi, hindistan cevizi yağı ve fındık ezmesini karıştırıp tabana iyice bastırarak yayın ve buzdolabına kaldırın beklesin.
Karameli için ; Şekeri yanmaz tavaya koyarak önce orta ateşte şeker alttan erimeye başlayınca da kısık ateşte eritiyoruz hiç karıştırmadan! amber rengi alıp akışkan kıvama gelince yağını ilave edip hızlıca karıştıralım kremasını da ekleyip topak kalmayana kadar hızlıca karıştırıp altını kapatalım iyice soğuduktan sonra karameli, bisküvili tabanın üzerine yayalım isterseniz üzerine fındık fıstık kırıkları serpebilirsiniz.
Üst katman için bir sos tenceresinde kremayı ısıtın ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın ocaktan alın portakal kabuğu rendesi ve hindistan cevizi yağını ilave edip karıştırın en üste güzelce yayın. Tekrar buzdolabına kaldırıp iyice soğuduktan sonra dilimleyip servise hazırlayın.